سازمان اداره امور مالیاتی در سال ۱۳۹۴ در راستای حمایت از کسب و کارهای کوچک و گسترش طرح های تشویقی، تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم را اعلام کرده است. بر اساس ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم، برخی از مشاغل و گروه هایی از آنان، از تسلیم اظهارنامه های مالیاتی معاف هستند. در این مقاله به بررسی کامل تبصره مالیات ۱۰۰، افرادی که میتواند مشمول این قانون شوند و شرایط حاک بر آن خواهیم پرداخت.
تبصره ماده ۱۰۰ چیست؟
طبق تبصره ماده ۱۰۰، مشاغل یا گروه هایی از آنان که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آن ها حداکثر ۱۰ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات های مستقیم باشد؛ از انجام برخی از تکالیف مالیاتی مانند ارائه اظهارنامه های مالیاتی معاف هستند. زیرا سازمان اداره امور مالیاتی، مالیات مودیان مذکور را به صورت مقطوع برای آن ها تعیین و وصول میکند. البته در صورتی که برای اولین بار قصد برخورداری از این تبصره مالیاتی را دارید، ابتدا باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنید و صورت حساب الکترونیکی خود را در آن صادر کنید تا در صورت واجد شرایط بودن، برای سال های آتی مشمول این قانون شوید.
سقف تبصره ماده ۱۰۰ چقدر است؟
با توجه به این که تبصره ماده ۱۰۰ هر سال برای گروه های مختلفی از مشاغل در نظر گرفته میشود، سقف آن نیز در هر سال با سال دیگر متفاوت است.
چه کسانی میتوانند از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند؟
در سال ۱۴۰۲، کلیه کسب و کارهایی که مجموع فروش محصول یا خدماتشان در سال ۱۴۰۱ کمتر از ۶,۷۲۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان باشد.(حداکثر ۱۰۰ برابر معافیت مالیاتی) مشمول تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم خواهند شد. البته لازم به ذکر است که یکی از مهمترین شروطی که افراد واجد شرایط بتوانند مشمول این معافیت شوند، پرداخت مالیات سال های گذشته به صورت تمام و کمال است.
شرایط استفاده از ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم:
مودیان مالیاتی که قصد مشمولیت در تبصره ماده ۱۰۰ مالیات های مستقیم را دارند. ابتدا باید واجد شرایط زیر باشد.
- اولین شرط استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ مالیات های مستقیم، ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی و ارسال صورت حساب الکترونیکی است. اشخاص حقوقی، باید از اتصال مستقیم پذیرنذه هایشان به سامانه مودیان مالیاتی استفاده کنند. اشخاص حقیقی باید صورت حساب های مالی(اسناد و فاکتورهای فروش) را به صورت تک به تک در سامانه مودیان ارسال کنند.
- مودیان مالیاتی که قصد برخورداری از مزایای تبصره ماده ۱۰۰ را دارند باید مالیات ها(بدهی های مالیاتی) سال های گذشته خود را تماما پرداخت کرده باشند.
- ثبت نام برای اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده ۱۰۰ باید تا پایان مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی در سامانه مودیان ثبت شود و برای سازمان اداره امور مالیاتی ارسال شود.
چگونگی استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم در سال ۱۴۰۲:
جهت استفاده از تبصره ۱۰۰ ابتدا باید وارد سایت https://my.tax.gov.ir/ شوید و مراحل ثبت نام خود را تکمیل فرمایید. توجه فرمایید که برای انجام انواع تکالیف مالیاتی باید وارد سامانه مخصوص به خود شوید.
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام میتوانید روی کادر قرمز رنگ که شما را به سمت ارسال اظهارنامه عملکرد و توافق تبصره ماده ۱۰۰ راهنمایی کرده کلیک کنید تا وارد سامانه ثبت نام اظهارنامه و تبصره ماده ۱۰۰ شوید.
سپس وارد داشبورد مالیاتی خود میشوید، در این قسمت پرونده مالیاتی مورد نظر خود را انتخاب کنبد(در صورتی که بیش از یک پرونده مالیاتی دارید). اطلاعات هویتی خود را با دقت بررسی فرمایید و در صورت اطمینان از صحت اطلاعات، روی دکمه ثبت اظهارنامه و توافق ماده ۱۰۰ کلیک کنید.
در مرحله بعدی میبایست سال عملکرد و نوع فعالیت خود را مشخص کنید. در قسمتی که باید نوع اظهارنامه را مشخص کنید، فرم تبصره ۱۰۰ را انتخاب کرده و تایید کنید.
مانند مراحل قبل باید اطلاعات هویتی خود را تایید کنید و اگر نیاز به تغییر بود آن را ویرایش کنید.
در این مرحله باید مبلغ فروش یک سال مالی خود را وارد کنید.
در نهایت به شما قبض مالیاتی نشان داده خواهد شد که در صورت موافقت با مبلغ مذکور میتوانید روی دکمه صدور قبض کلیک کنید.
اگر در تکمیل فرم تبصره ماده ۱۰۰ درآمد کتمان شده داشته باشیم، چه خواهد شد؟
اگر مودی مالیاتی نسبت به اظهار دقیق مبلغ فروش خود در فرم تبصره ماده ۱۰۰ صادقانه عمل نکند و برای برخورداری از مزایای تبصره ماده ۱۰۰، اظهار نادرست داشته باشد، دو شرایط برای او پیش خواهد آمد:
- در صورتی که سازمان اداره امور مالیاتی متوجه شود که مودی درآمد کتمان شده دارد که مبلغ آن کمتر از ۶۷,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال باشد. مودی موظف است که مبلغ مابه التفاوت آن را به اداره مالیات پرداخت کند.
- در صورتی که سازمان اداره امور مالیات کشور متوجه شود که مودی درآمد کتمان شده بیشتر از ۶۷,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال داشته باشد. مودی مالیاتی دیگر مشمول تبصره ماده ۱۰۰ نمیباشد و علاوه بر این که باید مالیات خود را طبق ماده ۹۷ قانون مالیات های مستقیم پرداخت کند. بلکه به دلیل تلاش برای فریب دادن ممیزان مالیاتی، مشمول جریمه خواهد شد. جریمه مودی مالیاتی شامل جرائم مربوط به عدم ارسال اظهارنامه عملکرد و عدم استفاده از کلیه معافیت های مالیاتی است. برای آشنایی بیشتر با جرایم ذکر شده، مقاله جرایم مالیاتی را مطالعه فرمایید.
نتیجه گیری:
سازمان اداره امور مالیاتی برای تشویق افراد به پرداخت به موقع مالیات و انجام تکالیف مالیاتی طبق قوانین موجود، تبصره ماده ۱۰۰ را در نظر گرفته است. در این مقاله به بررسی کامل تبصره ماده ۱۰۰، افرادی که مشمول این قانون میشوند، سقف بخشودگی ماده تبصره ۱۰۰ و… پرداخته ایم. در صورتی که قصد دارید از مزایای تبصره ماده ۱۰۰ برخوردار شوید، به شما پیشنهاد میدهیم از خدمات مشاوره مالیاتی موسسات مالی معتبر استفاده کنید. شرکت حسابداری اَزتا با سابقه بیش از ۳۵ سال در حوزه خدمات حسابداری، آماده است تا به تمامی کسب و کارهای کوچک و بزرگ خدمات مالی و حسابداری ارائه میدهد. اگر درباره تبصره ماده ۱۰۰ سوال و ابهامی دارید لطفا با شماره ۹۰۰۰۴۶۵۶ تماس حاصل فرمایید.
بدون دیدگاه