شغل حسابداری، یکی از پردرآمد ترین شغل های دنیا به شمار می آید. خوشبختانه باتوجه به رشد و توسعه کسب‌وکارها، نیاز شدیدی به این مهارت در کشور احساس می‌شود. به همین دلیل با یادگیری حسابداری می‌توانید به سرعت در بازارکار شاغل شوید و درآمد کسب کنید؛ اما توجه داشته باشید که کارفرما کار را به کاردان می‌سپارد، بنابراین باید اول از همه برای کسب درآمد به یادگیری حسابداری بپردازید.

در واقع وظیفه اصلی یک حسابدار ثبت اسناد، تنظیم اظهارنامه مالیاتی، ترازنامه و صورت سود و زیان شرکت است. برای همین حسابداری در مدیریت و تصمیم گیری مالی شرکت، نقش موثری ایفا می‌کند. در این مقاله هفت گام طلایی را برای یادگیری حسابداری به شما نیز می‌گوییم.

گام اول : یادگیری اصول بنیادی حسابداری

ابتدا برای شروع کار باید با انواع اصول حسابداری کاملاً آشنا شوید. یک حسابدار موفق، به تمام این اصول کاملاً مسلط و به درک کاملی رسیده است. متاسفانه بسیاری از فارغ التحصیلان کاردانی و کارشناسی رشته حسابداری این اصول و مفاهیم را بی‌اهمیت تلقی می‌کنند و نادیده می‌گیرند؛ در حالی که قبل از انجام ثبت اسناد باید به تمام آنها مسلط باشند. اگر شما از فارغ تحصیلان حسابداری هستید، کاملاً می دانید که درس اصول حسابداری یکی از بااهمیت ترین درس ها در کل واحد های رشته حسابداری به شمار می‌آید. درکل مفاهیم حسابداری یه ۳ قسمت تقسیم می‌شوند:

  • مفروضات حسابداری
  • اصول حسابداری
  • اصول محدود کننده

با مطالعه این سه موضوع از طریق کتاب‌ها و منابع معتبر می‌توانید به درک اولیه مفاهیم و اصول حسابداری برسید. همانگونه که هر مهارت و تخصصی قبل از شروع، دارای مبانی است، مفاهیم حسابداری هم جزء مبانی این علم به شمار می‌آید که درست مثل زیر بنای یک ساختمان می‌ماند؛ بنابراین پیشنهاد ما این است که به مفاهیم حسابداری اهمیت ویژه‌ای بدهید. بنابراین اولین قدم برای یادگیری حسابداری، درک عمیق این مفاهیم حسابداری است.

 

گام دوم : یادگیری نرم افزارهای کامپیوتری

زمانی که شما در حرفه حسابداری مشغول به کار می‌شوید مدام با اعداد و ارقام سر و کار دارید، بنابراین داشتن یک نظم در کار شما به شدت نیاز می‌شود. توجه داشته باشید که اگر در اعداد و ارقام شما اختلالی ایجاد شود، مشکلات زیادی را برای شما ایجاد می‌کند. بنابراین نیاز است که از سیستم کامپیوتری کمک بگیرید.

ابزار کار یک حسابدار، سیستم های کامپیوتری است که شما باید کاملاً به نرم افزار هایی مثل اکسل،ورد و آفیس و همچنین نرم افزار های حسابداری مثل هلو،سپیدار،پیشرو و … نیز تسلط داشته باشید. باکمک نرم افزار اکسل می‌توایند تمام مانده حساب ها از اقلام را در آن وارد و دسته بندی کنید و سپس به صورت جمعی و یکجا در نرم افزار های حسابداری وارد کنید. در دوره آموزش حسابداری ازتا، به صورت کاملاً عملی به یادگیری حسابداری و نرم افزارهای حسابداری پرداخته شده است تا شما آماده حضور در بازار کار شوید.

 

گام سوم : آشنایی با قوانین حسابرسی و مالیات در حسابداری

زمانی که شما یک پروژه حسابداری را در دست می‌گیرید، برای انجام امور مالیاتی شرکت که اهمیت ویژه‌ای دارد، باید کاملاً به قوانین و استاندارد های حسابداری و مالیاتی کشور مسلط باشید. از قوانین و مفاهیم می‌توان به قانون مالیات های مستقیم، مالیات بر ارزش افزوده، استاندارد های حسابداری بین المللی و داخلی، کتاب ها و قوانین حسابرسی و … اشاره نمود. همچنین شما باید به قوانین تأمین اجتماعی و قوانین کار برای ارائه اطلاعات و گزارش های لازم مطلع باشید.

 

گام چهارم : به روز نگه داشتن دانش خود

استاندارد های حسابداری به طور کامل اینکه چه زمانی و چه رویداد های اقتصادی باید شناسایی، اندازه گیری و نمایش داده شود، متکی است. سازمان های دولتی،بانک ها و شرکت های دولتی بر استاندارد های حسابداری متکی هستند تا اطلاعات با دقت ارائه شود. با گذشت هر سال، قوانین و استاندارد های حسابداری هم تغییر می‌کند و از آنجایی که مبنای کار حسابداری، قوانین و استانداری های آن است، بنابراین شما باید همواره به مطالعه این قوانین بپردازید.

 

گام پنجم : شرکت در یک دوره حسابداری

امروزه موسسات آموزشی زیادی وجود دارند که به آموزش حسابداری برای عموم مردم از صفر تا صد می‌پردازند. این دوره ها خصوصیت ویژه‌ای دارند این است که توسط افراد خبره این حوزه برگذار می‌شود و همچنین تجربه های چندین ساله خود را با شما نیز به اشتراک می‌گذارند؛ در نتیجه راه را برای شما هموارتر می‌کنند؛ پس از اتمام دوره شما مستقیم قادر خواهید شد به صورت کارآموز وارد بازارکار شوید. ما در مجموعه ازتا، با برگذاری دوره های آموزش حسابداری، دانشجو های تلاشگر را برای کارآموزی انتخاب و همچنین به بازارکار نیز معرفی می‌کنیم.

 

گام ششم : شروع یک دوره عملی یا کارآموزی حسابداری برای یادگیری حسابداری

بگذارید چند سوال از شما بپرسیم : آیا می‌شود کسی تنها با خواندن کتاب آیین نامه رانندگی، رانندگی را یادبگیرد؟ یا کسی تنها با خواندن کتاب ، شنا کردن را یادبگیرد؟ قطعاً پاسخ منفی است. در دانش و مهارت حسابداری هم دقیقاً همین موضوع صدق می‌کند به طوری که شما وقتی دانش خود را به سطح قابل قبولی رساندید، باید سریعاً کار حسابداری را شروع کنید. یک شرکت حسابداری همواره نیازمند تعدادی کارآموز برای امور حسابداری است؛ بنابراین این می‌تواند یک سکوی پرتاب برای شما به سمت حرفه‌ای شدن باشد. پیشنهاد می‌کنیم در شهر خود در شرکت‌ها برای استخدام کارآموز جستجو کنید تا یادگیری حسابداری را به صورت عملی شروع کنید.

 

گام هفتم : صبر، تمرین و مداومت

مسلماً هر انسانی وقتی کاری را شروع می‌کند، طبیعی است که در ابتدای کار، معایب زیادی خواهد داشت؛ به این ترتیب شما هم انتظار نداشته باشید که از اول، همه چیز بی‌عیب باشد، بلکه باید مدام آزمون و خطا کرده و صبر پیشه کنید تا در این حرفه کاملاً به پختگی لازم برسید. می‌گویند تمرین، مادر همه مهارت هاست؛ بنابراین شما بدون تمرین و مُمارست، نمی‌توانید حرفه و مهارتی را یادبگیرید.

توجه داشته باشید حتی وقتی که در حسابداری خبره شدید، باز هم باید مداومت داشته باشید، در غیر این صورت بسیاری از مفاهیم حسابداری را از یاد خواهید بُرد. پس داشتن تدوام حتی از تمرین مهم‌تر است. بنابراین در آخرین گام، برای یادگیری حسابداری به صبر،تمرین و مداومت نیاز دارید.

 

خلاصه کلام

یک بخش حساس و کلیدی تمام کسب و کارها، مدیریت مالی و حسابداری آن است. بنابراین کارفرمایان اهمیت ویژه‌ای به این بخش می‌دهند و به همین منظور نیازمند به یک حسابدار خبره روز به روز بیشتر می‌شود. بر این اساس اگر تصمیم به انتخاب حرفه حسابداری به عنوان مسیر شغلی کردید، باید بگوییم که این حرفه دارای بازارکار بسیار غنی است. بنابراین فرصت را از دست ندهید و از همین الان شروع به یادگیری حسابداری کنید تا سریع تر شروع به کار کنید. خوشبختانه ازتا هم آموزش می‌دهد، هم کارآموز می‌گیرد و هم به بازارکار معرفی می‌کند؛ بنابراین همین الان شما می‌توانید در دوره آموزش حسابداری ازتا ثبت نام کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *