شرکت های حسابرسی

به فردی که دانش حسابرسی را فراگرفته و به بررسی اسناد و مدارک برای پیدا کردن اشتباهات احتمالی می‌پردازد، حسابرس می‌گویند. حسابرسان بر اساس نوع وظیفه‌ای که دارند به انواع مختلفی از جمله حسابرسان دولتی، حسابرسان داخلی و حسابرسان مستقل تقسیم می‌شوند.

شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ برای بررسی امور حسابداری خود به صورت دوره‌ای نیازمند حسابرسان ماهر هستند. بنابراین به دنبال شرکت حسابرسی معتبری می‌گردند تا به آن مراجعه کنند و امور مالیاتی مانند ثبت اظهارنامه مالیاتی و خدمات حسابداری خود را به آن‌ها بسپارند.

انواع حسابرسی

یک موسسه حسابرسی معمولا 5 نوع خدمات حسابرسی ارائه می‌دهد که در این بخش توضیح مختصری در مورد آن‌ها خواهیم داد:

حسابرسی صورت‌های مالی

حسابرسی صورت‌های مالی به اعتباربخشی به وضعیت مالی گزارش شده و تطابق ادعاهای منعکس با اصول حسابداری می‌پردازد. در این نوع حسابرسی، حسابرس مستقل، صورت‌های مالی یک واحد تجاری را بررسی کرده و اطلاعات مالی آن را افشا می‌کند. متخصصان حسابرسی ادعاهای مطرح شده را با استانداردها و قوانین مقایسه کرده و اشتباهات را اصلاح می‌کنند.

صورت‌های مالی شامل ترازنامه، صورت سود و زیان، و صورت جریان وجه نقد هستند که بر اساس ثبت دقیق اسناد مالی تهیه می‌شوند. حسابرس در صورت عدم صداقت در تهیه صورت‌های مالی ممکن است گزارش عدم اظهارنظر صادر کند که مشکلات قانونی و مالی را برای صاحبان کسب‌وکار به همراه داشته باشد.

حسابرسی عملیاتی

حسابرسی عملیاتی به معنای بررسی دقیق فعالیت‌های عملیاتی یک سازمان یا بخش خاصی از آن با توجه به اهداف تعیین شده است. تعریفی تخصصی برای این نوع حسابرسی وجود دارد که آن را به عنوان فرایندی هوشمند و منظم برای ارزیابی اثربخشی، صرفه اقتصادی و کارایی عملیات سازمان توصیف می‌کند.

هدف اصلی این نوع حسابرسی، ارزیابی میزان رعایت “صرفه اقتصادی” در تهیه منابع، ارزیابی “کارآیی” عملیات در استفاده از منابع، و “اثربخشی” عملیات در دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده است. همچنین، شناسایی فرصت‌های بهبود و ارائه پیشنهادهای اصلاحی به مدیران سازمان‌ها نیز از اهداف دیگر حسابرسی عملیاتی است.

حسابرسی رعایت

حسابرسی رعایت به معنای ارزیابی و تعیین میزان پیروی از قوانین و مقررات دولتی، احکام، پیمان‌ها، سیاست‌ها و کنترل‌های داخلی توسط شرکت‌ها است. اگر در این فرایندها، قوانین و مقررات مرتبط نقض شود، حسابرس مسئولیت دارد تا علت این نقض را شناسایی کرده و با ارائه پیشنهادها و توصیه‌هایی، به سازمان کمک کند تا از بروز انحرافات در آینده جلوگیری کند. این قوانین و استانداردها ممکن است توسط خود سازمان یا نهادهای دیگر تعریف و اعمال شوند و برای موسسات مالی الزامی باشند.

حسابرسی قانونی

در سال‌های اخیر، استفاده از خدمات حسابرسی قانونی Forensic Audit به ویژه در مواقع بروز اختلافات مالی، به طور چشمگیری گسترش یافته است. این نوع حسابرسی قانونی، مشابه خدمات پزشکی قانونی برای حسابرسان محسوب می‌شود. برخی از موارد که اجرای حسابرسی قانونی ممکن است لازم باشد شامل تقلب‌های تجاری یا کارکنان، خسارات تجاری و اقتصادی، و اختلافات بین سهامداران یا شرکا می‌شود.

حسابرسی داخلی

حسابرسی داخلی به عنوان فعالیت مستقل و اطمینان‌ بخش برای بهبود عملکرد سازمان طراحی شده است. این فرایند با ارائه رویکرد سیستماتیک برای ارزیابی و بهبود اثربخشی فرآیندهای راهبری، مدیریت ریسک و کنترل، به سازمان در دستیابی به اهدافش کمک می‌کند. حسابرس داخلی مسئول اعتبارسنجی و خطایابی معاملات مالی و نظارت بر عملیات حسابداری است، همچنین به بررسی کیفیت هزینه‌ها، وضعیت مالی، شناسایی دارایی‌ها و ارزیابی عملیات مالی می‌پردازد.

برای آشنایی با خدمات حسابرسی موسسه مالی اَزتا لطفا روی دکمه زیر کلیک کنید

حسابرسی گزارشگری

  • گزارش نهایی باید به وضوح تطابق صورت‌های مالی با استانداردهای حسابداری را نشان دهد.
  • باید شرایطی که نشان می‌دهند در دوره جاری نسبت به دوره گذشته، این شرایط به طور یکنواخت رعایت نشده است، مشخص شوند.
  • اطلاعات و شواهد منتشر شده در صورت‌های مالی باید به شیوه منطقی و کافی مورد بررسی قرار گیرند، مگر اینکه در گزارش بیان شده باشد.
  • گزارش باید به صورت عدم امکان اظهار نظر کلی با ذکر دلایل یا به صورت اظهار نظر کلی درباره صورت‌های مالی ارائه شود. همچنین، گزارش باید شرح دهد که هر نوع رسیدگی حسابرس و مسئولیت‌های او در ارتباط با صورت‌های مالی چگونه است.

حسابرسی عملیات

حسابرسی عملیات یا رسیدگی به سه بخش زیر تقسیم می‌شود.

  • در فرآیند حسابرسی، باید به درستی برنامه‌ریزی شود و تمام ابعاد لازم را دربرگیرد. نظارت مناسب بر فعالیت‌های کارکنان در موسسه حسابرسی بسیار حیاتی است.
  • شناخت دقیق از ساختار کنترل داخلی اساسی برای برنامه‌ریزی صحیح است و برای مشخص کردن زمان، نوع و میزان تست‌های مورد نیاز اساسی است.
  • برای اظهار نظر نسبت به صورت‌های مالی، لازم است که شواهد و مدارک مورد نیاز از طریق بازرسی، مشاهده، پرسش و پاسخ، و دریافت تاییدیه جمع‌آوری شوند.

حسابرسی عمومی

  • در این استاندارد حسابرسی، فعالیت‌ها باید توسط افرادی با صلاحیت و آموزش فنی کافی اجرا شود.
  • در انجام تهیه گزارش و رسیدگی آن‌‌ها باید به مراقبت حرفه‌ای لازم توجه شود.
  • حسابرس باید در تمام مراحل حسابرسی استقلال رأی خود را حفظ کنند.

برای آشنایی با خدمات حسابداری شرکت ازتا روی دکمه زیر کلیک کنید

اهداف همکاری با شرکت حسابرسی

همکاری با موسسه حسابرسی برای کنترل بهتر امور مالی و ارزیابی صحیح ضروری است، حتی در کسب و کارهای کوچک. حسابداری و حسابرسی دقیق از اهمیت بالایی برخوردارند و می‌توان از شرکت‌های متخصص حسابرسی برای این منظور استفاده کرد. این همکاری به شما این امکان را می‌دهد که از مشاوره و خدمات بهترین حسابرسان و مشاوران مالی بهره‌مند شوید و بهبود مدیریت مالی و کنترل دقیق‌تری بر روی امور خود داشته باشید.

انواع حسابرسی
مزایای همکاری با شرکت های حسابرسی

مزایای همکاری با شرکت های حسابرسی

برخی از مزایای همکاری با موسسه حسابداری در این قسمت بررسی می‌شوند.

  • همکاری با حسابرسان حرفه ای و با تجربه
  • مطمئن بودن از رعایت قوانین مالیاتی و حسابداری (در صورت عدم رعایت قوانین مالیاتی، مشمول جرایم مالیاتی می‌شوید)
  • گزارشگیری مالی دقیق
  • صرفه جویی در هزینه و زمان
  • اطمینان از صحت عملکرد واحد حسابداری
  • طراحی برنامه ریزی بودجه بندی مالی واقع گرایانه
  • جلوگیری از جزایم مالیاتی مانند فرار مالیاتی

چرا صورت های مالی نیاز به حسابرسی دارند؟

گزارش حسابرسی مالی برای شرکت‌ها و سازمان‌ها بسیار اهمیت دارد.

  • سرمایه‌گذاران و سهامداران می‌توانند از صحت صورت‌های مالی اطمینان حاصل کنند و تصمیمات مالی خود را بر اساس این گزارشات اتخاذ نمایند.
  • بانک‌ها و موسسات مالی برای اعطای وام‌ها و تسهیلات نیاز به این گزارشات دارند، که می‌تواند فرصت‌های جذب منابع مالی را افزایش دهد.
  • ارزش و اعتبار شرکت‌ها و سازمان‌ها بر اساس این گزارشات معین می‌شود که تاثیر مستقیمی در بازار و روابط تجاری دارد.
  • حسابرسی مالی به شرکت‌ها کمک می‌کند تا ریسک‌های مالی و عملیاتی خود را شناسایی کرده و اقدامات لازم برای رفع مشکلات انجام دهند، همچنین از طریق الزامات قانونی، شفافیت و اعتمادسازی در بازار مالی تضمین می‌شود.

 

حسابرس کیست؟

حسابرسان برای انجام کار خود نیازمند مهارت‌های بالا در محاسبات و تحلیل اطلاعات به‌ویژه با توجه به دیجیتالی شدن سیستم‌های مالی و حسابداری هستند. آن‌ها باید علاوه بر اصول حسابداری و حسابرسی، به نرم‌افزارهای مالی نیز مسلط باشند و دارای مهارت‌های ارتباطی، کلامی و نوشتاری مناسب باشند.

وظایف حسابرسان شامل بررسی حساب‌های شرکت، تجمیع و تحلیل اطلاعات مالی، شناسایی ویژگی‌های کسب‌وکار و ارزیابی سیستم‌های گزارش مالی است. حسابرسان به سه دسته مستقل، داخلی و دولتی تقسیم می‌شود، که هر کدام وظایف خاص خود را دارد.

سوالات متداول

انواع حسابرسی کدام اند؟

حسابرسی انواع گوناگونی دارد که شامل حسابرسی صورت های مالی، حسابرسی رعایتی، حسابرسی قانونی، حسابرسی داخلی، حسابرسی عملیاتی

حسابرس مستقل کیست؟

حسابران مستقل جزو نیروهای ثابت استخدامی شرکت نیستند و معمولا به صورت پروژه ای کار میکنند. حسابرسان مستقل میتوانند نتیجه کار حسابداران واحد مالی مستقر در مجموعه را ارزیابی میکنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *