برگ تشخیص مالیات

برگ تشخیص مالیاتی، یکی از اسناد مالیاتی است که معمولا مودیان مالیاتی از دریافت آن شوکه میشوند مگر آن که اظهارنامه مالیاتی خود را به درستی و با همکاری با یک مشاور مالیاتی انجام شود.

برگ تشخیص مالیات برگه ای است که از سمت اداره مالیات برای مودیان مالیاتی جهت تعیین میزان مالیات ابلاغ میشود. جزئیات بسیار مهمی در رابطه با این برگه مثل زمان ابلاغ آن  نحوه دریافت برگ تشخیص مالیاتی، نحوه پرداخت برگ تشخیص مالیاتی و … وجود دارد که در ادامه مقاله به بررسی تک تک آن ها خواهیم پرداخت

برگ تشخیص مالیاتی چیست؟

برگ تشخیص مالیات که با نام برگ ارزیابی مالیات نیز شناخته میشود، یکی از اوراق رسمی اداره مالیات است که در آن مبلغ مالیات مودیان مشخص میشود. این برگ توسط ممیزان مالیاتی صادر و ابلاغ میشود. مبلغی که در برگ تشخیص مالیاتی نوشته شده است بر مبنای اظهارنامه عملکرد مالیاتی مودیان صادر میشود. از زمان ارسال اظهارنامه عملکرد توسط مودیان تا یک سال آتی، اداره مالیات مهلت دارد تا برگه تشخیص مالیات را ابلاغ کند.

برخی از مودیان که برگ تشخیص مالیاتی برایشان صادر نشده است گمان میکنند که به امور پرونده آن ها رسیدگی نشده است در حالی که اگر برگ تشخیص مالیاتی برایتان ارسال نشده است، یعنی اظهارنامه عملکرد یا همان برگه خود اظهاری از سمت اداره مالیات پذیرفته شده و برایشان برگ قطعی صادر میشود که مودی موظف به پرداخت آن است.

انواع برگ تشخیص مالیات

 برگ تشخیص مالیاتی صرفا برای مالیات بر عملکرد نیست و هر دارایی و درآمدی که مشمول مالیات باشد، موضوع برگ تشخیص مالیات در آن مطرح است.

برگ تشخیص مالیات حقوق:

مودیانی که موظف به پرداخت مالیات حقوق میباشند، برایشان برگ تشخیص مالیات حقوق صادر میشود، که کارفرما موظف است این برگ تشخیص را دریافت کند و مبلغ مالیات را پرداخت کند.

برگ تشخیص مالیات عملکرد:

افراد حقیقی و حقوقی که صاحبان کسب و کار هستند به ازای درآمدی که دریافت میکنند موظف به پرداخت مالیات عملکرد هستند. برگ تشخیص مالیاتی مبلغ مالیات مودی را تعیین میکند. در صورتی که مودی به برگ تشخیص مالیات اعتراض داشته باشد از زمان ابلاغ برگ تشخیص برای مودی تا مدت 30 روز مهلت دارند تا به برگ تشخیص اعتراض وارد کنند. در مقاله دادرسی مالیاتی میتوانید با روند این اعتراض بیشتر آشنا شوید.

برگ تشخیص مالیات تکلیفی:

مالیات تکلیفی مالیاتی است که خود مودی به صورت مستقیم آن را پرداخت نمیکنند و مالیات از حقوقشان کسر میشود و توسط کارفرما پرداخت میشود که متداول ترین آن ها مالیات تکلیفی پزشکان و مالیات حقوق است. اگر حقوق بگیران به برگ تشخیص مالیاتی اعتراض داشته باشند، پس از دریافت برگ تشخیص، 30 روز فرصت دارند تا به برگ تشخیص اعتراض وارد کنند در غیر اینصورت برگ مالیات او قطعی میشود.

نحوه دریافت برگ تشخیص مالیاتی:

مودیان مالیاتی میتوانند به دو روش مراجعه حضوری و به روش الکترونیکی نسبت به دریافت برگ تشخیص مالیاتی اقدام کنند. برای دریافت و مشاهده برگ تشخیص مالیاتی به روش آنلاین ابتدا باید وارد سایت my.tax.gov.ir شوید و کد ملی، کلمه عبور و کد امنیتی را وارد نمایید.

  • در مرحله اول وارد کارتابل مدیریتی خود میشوید، سپس، از منوی سمت راست، روی گزینه “کارتابل ابلاغ الکترونیک” کلیک میکنید.

مرحله اول دریافت برگ تشخیص مالیاتی

 

  • سپس، جهت دریافت و مشاهده برگ تشخیص مالیات، این برگه را پرینت کنید. برای ثبت اعتراض نیز میتوانید روی قسمت ثبت اعتراضات و شکایات کلیک کنید.

مرحله دوم دریافت برگ تشخیص مالیات

مهلت و نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی

 طبق ماده 238 قانون مالیات های مستقیم، در صورتی که مودی نسبت به مبلغ درج شده در برگ تشخیص مالیاتی اعتراض داشته باشد، 30 روز مهلت دارند که از طریق سامانه my.tax.gov.ir یا به صورت حضوری، اعتراض خود را ثبت نمایند.

در مرحله اول، وارد درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir شوید، کد ملی و کلمه عبور را وارد کنید تا بتوانید به کارتابل خود دسترسی پیدا کتید،

از منوی سمت راست روی گزینه درخواست ها کلیک کنید و گزینه ثبت اعتراضات و شکایات را انتخاب کنید.

در این مرحله میتوانید پرونده مالیاتی  که قصد اعتراض به آن را دارید انتخاب کنید و روی گزینه اعتراض به ممیز کل کلیک کنید.

مرحله اول اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی

 

مرحله ی دوم اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی

اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی

مدت زمان صدور برگ تشخیص مالیاتی

در مطالب فوق نذکور شدیم که ممیزان مالیاتی از زمان آخرین مهلت ارسال  اظهارنامه مالیاتی به مدت 1 سال فرصت دارند که برگ تشخیص مالیاتی را ارسال کنند. در اغلب موارد برگ تشخیص در عرض چند ماه به دستتان میرسد مگر آن که پرونده مالیاتی بسیار گسترده باشد که رسیدگی به آن بسیار زمانبر شود.

قوانین ابلاغ برگ تشخیص مالیاتی برای مودیان

  • در صورتی که روش ابلاغ الکترونیکی از سمت مودی فعال نشده باشد، ممیز موظف است برگ تشخیص مالیات را به آدرس مشخص شده مودی در پرونده مالیاتی ارسال نماید.
  • در صورتی که روش ابلاغ الکترونیکی توسط مودی فعال شود، ممیز موظف است برگ تشخیص مالیات را از طریق درگاه ملی خدمات انجام میشود.
  • مامور پستی که ابلاغیه را به آدرس مودی میبرد، میتواند برگ تشخیص را در صورت عدم حضور مودی، به بستگان او نیز تحویل دهد.
  • اگر مودی شرکت تجاری یا سایر اشخاص حقوقی باشد، اوراق مالیاتی باید به مدیر یا اشخاص دیگری که از طرف شرکت حق امضاء دارند تحویل داده شود.

مدیریت پرداخت برگه های تشخیص مالیاتی با نرم افزار حسابداری

تا به اینجای مقاله با مفهوم برگ تشخیص مالیات، مهلت و مراحل ثبت آن آشنا شدیم، در این قسمت قصد داریم به نقش نرم افزارهای حسابداری در مدیریت اعتراضات به برگ تشخیص مالیاتی که معمولا برای شرکت های حسابداری بسیار کاربردی است بپردازیم. زیرا در شرکت های حسابداری تعداد زیادی اعتراض ثبت میشود که مدیریت آن به مراتب سخت خواهد شد. اکثر نرم افزار های حسابداری قابلیتی تحت عنوان یادآور ثبت اعتراض دارند  که به صورت روزشمار، به مودیان یاد آوری میکنند.

نتیجه گیری

در این مقاله با برگ تشخیص، مهلت دریافت و مهلت ثبت اعتراض به برگ تشخیص و روش های آن آشنا شدیم. برگ تشخیص مالیاتی یکی از اوراق مهم مالیاتی است که به نوعی میتواند در میزان مالیات پرداختی شما تاثیر گذار باشد؛ بنابراین، کسب آگاهی درباره آن و نحوه اعتراض یه برگ تشخیص مالیاتی موضوع بسیار مهمی است.

با توجه به حساسیت این موضوع پیشنهاد میکنیم که اگر خودتان در حوزه مالیاتی تهخصص ندارید حتما از یک مشاور مالیاتی جهت انجام تکالیف مالیاتی شما مانند ارسال اظهارنامه و رسیدگی به پرونده مالیتان کمک دریافت کنید. وکلا و مشاور مالیاتی تیم حسابداری اَزتا آماده است تا به کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی خدمات مشاوره مالیاتی ارائه دهد. جهت دریافت اطلاعات تکمیلی میتو.انید با شماره 90004656 تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول:

برای اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی چقدر فرصت داریم؟

از زمان ابلاغ برگ قطعی به مودی، به مدت 30 روز مهلت برای ارسال برگ قطعی مالیات وجود دارد.

در چه صورتی برگ تشخیص مالیات به برگه قطعی مالیاتی تبدیل می‌شود؟

اگر برگ تشخیص برای مودی ارسال شود و مودی ظرف 30 روز به مبلغ آن اعتراض نکند یعنی نه به صورت حضوری به اداره مالیات مراجعه کند و نه به صورت الکترونیکی لایحه مالیاتی ارسال کند و نسبت به پرداخت مالیات اقدام کند؛ آگاه، برگ تشخیص به برگ قطعی مالیات تبدیل خواهد شد که مودی موظف به پرداخت آن خواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *